Issue validating a webpage with latest pro edition

For technical support for all editions of CSS HTML Validator. Includes bug reports.
Post Reply
ajtruckle
Rank II - Novice
Rank II - Novice
Posts: 47
Joined: Sat Feb 27, 2010 1:24 pm

Issue validating a webpage with latest pro edition

Post by ajtruckle » Thu Sep 16, 2010 5:04 am

Hello

Here is a snippet of some code on my webpage (which I confirm is correct by viewing the source in the web browser):

Code: Select all

		<div id="footer-search">
			<form method="post" action="search.php">
				<table style="padding:0px;">
				<tr>

					<td style="height: 25px; margin:0px;padding:0px;">
						<input name="txtSearch" style="width: 100px" type="text" tabindex="1" />
					</td>
					<td style="height: 25px">
						<input name="btnSearch" type="submit" value="Search" tabindex="2" />
					</td>
				</tr>
				</table>
			</form>

		</div>
But when I use the validator software to display this page, and then use it's validation command, it raised an error:
The "td" element must have an end tag (</td>) but the end tag was not found. In XHTML, all elements not declared as empty (like "b", "p", "span", etc.) must have an end tag. Elements declared as empty (like "br", "img", "input", etc.) can have an end tag or can use the empty element shorthand.
I looked at the code inside the validator software:

Code: Select all

		<div id="footer-search">
			<form method="post" action="search.php">
				<table style="padding:0px;">
				<tr>
					<td style="height: 25px; margin:0px;padding:0px;">
						<input name="txtSearch" style="width: 100px" type="text" tabindex="1" />
					</td>
					<td style="height: 25px">
						<input name="btnSearch" type="submit" value="Search" tabindex="2" />
					<td>
				</tr>
				</table>
			</form>
		</div>
The </td> tag has become a <td> tag. Why?

User avatar
Albert Wiersch
Site Admin
Site Admin
Posts: 3451
Joined: Sat Dec 11, 2004 9:23 am
Location: Near Dallas, TX
Contact:

Re: Issue validating a webpage with latest pro edition

Post by Albert Wiersch » Thu Sep 16, 2010 9:03 am

That's strange. I have no idea why the end tag seems to change into a start tag.

Can you tell me how I could reproduce/replicate this problem on my system?
Image
Albert Wiersch

ajtruckle
Rank II - Novice
Rank II - Novice
Posts: 47
Joined: Sat Feb 27, 2010 1:24 pm

Re: Issue validating a webpage with latest pro edition

Post by ajtruckle » Thu Sep 16, 2010 9:06 am

I just tried to validate a webpage again and this time the error did not happen. I will keep an eye on it.

Post Reply