Page 1 of 1

many basics questions about toptyle

Posted: Sun Apr 07, 2013 1:34 pm
by lionelts
i come back to topstyle to understand how it work after tet style master .
Style master import css from local and ftp and preview file using http . The problem is that when a css file is open and have the focus , the http rendering don't take care of the internal css file define in the web page http since it seem it use IE cache internal .
with topstyle the css of the html page ( http) is apply but when change the value attribute , topstyle reload the page since the vertical right cursor inside the preview move to thetop ( refresh) but no change occur in the http web page in the preview tab. When i "Ctr S" the css is save then the change occur in the preview ( it better than go to the browser refresh button ) .

1) Does topstyle support automatic prefix ?
write transform: rotate(1deg); ll generate new code like
-moz-transform:rotate(1deg); /* Firefox */
-webkit-transform:rotate(2deg); /* Safari and Chrome */
-o-transform:rotate(7deg); /* Opera */
-ms-transform:rotate(7deg); /* IE 9 */

3) topstyle say firebug mode is on ( no F12 window is open ) Howto change firebug mode to off ?

4) it ll wonderful if our mouse cursor is inside "#contact-form input, #contact-form textarea" that the rendering view higlight the box . so click inside "#contact-form input," ll show in status information of items and higlight those item in the rendering preview , and same thing if mouse is insise ", #contact-form textarea". the number of item could be seen in the front of the selector ouside the window editor 6 | "#contact-form input, #contact-form textarea".
add this time we can only higligh one token like contact-form and only in the css editor not in the preview mode .
Ithink clik on #of "#flmkmf p," should select "flmkmf p" and double clik inside "flmkmf" should select "flmkmf".
double click work for select all token inside "#|.|element" and "," ( sometine it is not work , select two item but after select one item ) but only for search occurence of a sentence in the aim of change all the name by another name.

5) the preview tab should when update is rendering after css text change positionned the windows ( only vertical since no horizontal bar exist) preview at the same position before the refresh event .

6) PReview tab should be view to a full monitor size or support zoom .No way to detach this tab at this time .


7) when cursor is inside a selector with no color but that is only use for layout ( position ....) ; the create from current stylesheet is not usefull . could a default color be apply to see area content, padding margin since the content is the selector name itself ?

8) when use in preview tab "Create current style sheet" , clik on a selector don't show it in the preview tab ( show it in the "show preview CSS". in the preview windows It could be hidden and the right vertical slider cursor should update is position to be able show this item . Does preview window is usefull when we already have "show preview CSS" ? .

9) when try a id selector that contain many version of transform:rotate(25deg); for specific browser ( prefix)
the item in the preview tab is overlap other selector

10) when test transform , it seem only -o-transform:rotate(7deg); /* Opera */ and -ms-transform:rotate(7deg); /* IE 9 */ don't work . Howto know with rendering engine is use in the "show Preview CSS only "( only webkit) and "Preview"( the one we choose) ?

11) clip library is like snippet is there a way to import export clip library ?
how many item support a directory clip library ? Is there a way to search by content or name clip Library ?


12) it ll be nice when the cursor is inside a selector that

i hope what i am writing make sense...

Re: many basics questions about toptyle

Posted: Wed Apr 10, 2013 4:33 am
by TopStyle Support
lionelts wrote: 1) Does topstyle support automatic prefix ?
Yes, Prefixr (included with TopStyle 5) is doing this. It works like this: you write standards-compliant CSS properties. Then when you're ready to deploy your web site, Prefixr will add all the necessary vendor-prefixed properties for cross-browser compatibility.
lionelts wrote: 3) topstyle say firebug mode is on ( no F12 window is open ) Howto change firebug mode to off ?
There is a button on the toolbar of the Output/Preview panel (Ctrl+D) for this. Alternatively, you can bring up the Options (F8) and change auto-update mode to "less often": Options (F8) > Preview > Auto-Update
lionelts wrote: 4) it ll wonderful if our mouse cursor is inside "#contact-form input, #contact-form textarea" that the rendering view higlight the box . so click inside "#contact-form input," ll show in status information of items and higlight those item in the rendering preview , and same thing if mouse is insise ", #contact-form textarea".
Because the document in the preview panel is usually a HTML document that is different from the CSS document you're currently working on, it is difficult to highlight a CSS selector in the preview panel. However, when you bring up XRAY in the preview panel and then click on a HTML element, XRAY will tell you what CSS selector(s) apply to this HTML element. And when you click on a CSS selector in XRAY, then TopStyle will locate and focus this CSS selector in the editor area.
lionelts wrote: 5) the preview tab should when update is rendering after css text change positionned the windows ( only vertical since no horizontal bar exist) preview at the same position before the refresh event .
By default, the preview panel updates itself when a CSS change has been made, and the caret moves to another position. You can change this behaviour here: Options (F8) > Preview > Auto-Update.

If you want the preview panel to synchronise with your editor position, then you can enable this feature here: Options (F8) > Preview > "sync the preview with the editor position"
lionelts wrote: 6) PReview tab should be view to a full monitor size or support zoom .No way to detach this tab at this time .
You can undock the preview panel and then re-size it and move it to another monitor. Alternatively, you can bring up the full-screen preview here: View > Full Screen Preview (F12)
lionelts wrote: 7) when cursor is inside a selector with no color but that is only use for layout ( position ....) ; the create from current stylesheet is not usefull . could a default color be apply to see area content, padding margin since the content is the selector name itself ?

8) when use in preview tab "Create current style sheet" , clik on a selector don't show it in the preview tab ( show it in the "show preview CSS". in the preview windows It could be hidden and the right vertical slider cursor should update is position to be able show this item . Does preview window is usefull when we already have "show preview CSS" ? .
Agreed. "Create from current style sheet" isn't always that useful. That is why you should use the Preview Files feature and preview a HTML document. When an existing HTML document is selected as the Preview File, TopStyle will display it as it would appear when the current style sheet is applied to it.
lionelts wrote: 9) when try a id selector that contain many version of transform:rotate(25deg); for specific browser ( prefix)
the item in the preview tab is overlap other selector

10) when test transform , it seem only -o-transform:rotate(7deg); /* Opera */ and -ms-transform:rotate(7deg); /* IE 9 */ don't work . Howto know with rendering engine is use in the "show Preview CSS only "( only webkit) and "Preview"( the one we choose) ?
By default, TopStyle 5 uses the Chromium rendering engine in the preview panel. You can change this to the IE rendering engine, or the Mozilla Gecko rendering engine, or the Apple WebKit rendering engine.

The IE rendering engine is included with the OS. The Chromium rendering engine is included with TopStyle 5. The Mozilla Gecko rendering engine is available for download here. The Apple WebKit rendering engine is available for download here.
lionelts wrote: 11) clip library is like snippet is there a way to import export clip library ?
The Clip Library is here: C:\Users\<your user name>\AppData\Roaming\Bradsoft.com\TopStyle\5.0\ClipLib. You can copy this directory and then move it to another computer.
lionelts wrote: how many item support a directory clip library ? Is there a way to search by content or name clip Library ?
There is no limit. I'm afraid you cannot search the Clip Library, but there is a workaround: Find in Files (Shift+Ctrl+F) allows to you search the Clip Library directory (see above).

Re: many basics questions about toptyle

Posted: Sat May 11, 2013 6:45 pm
by lionelts
Thank's for your reply .

I test again the menu |CSS | prefixr . It doesn't work . Does this functionnalities is unavailable when we use the demo version of Topstyle?.


Regards

Re: many basics questions about toptyle

Posted: Tue Jun 04, 2013 4:42 am
by TopStyle Support
It seems to work on my end. Do you have access to this web site? http://prefixr.com/