Page 1 of 1

only able to define once ? mapping for domain/ directory

Posted: Sat Apr 27, 2013 8:57 am
by lionelts
does mapping work only for main root site like above

C:/inetroot/index.php to http://localhost:80/index.php

when use standart web site where all directory really exist in the server side

i have
C:/inetroot/test2/index.php to http://localhost:80/test2/index.php



when use a cms, all string are not directory and only CMS understand how map http query to local file ( script) ...and there is no
relation beetween file on server side directory and http request string in the client side

for example if i have

http://localhost:80/index.php?option=co ... Itemid=233

i know that one of the area of the page will contain the information contain in
C:/inetroot/components/com_users/views/login/tmpl/default.php after php run .

<hen i open the default.php file , topstyle in the preview tab is in a mode where we can't define the http url because the edit box containing the url is grey . as i can see topstyle implementation think that the default file is accessible from http:// ...../login/tmpl/default.php
BIG MISTAKE !!!


i don't want to be restrict when define mapping by use only the root http domain OR root directory server only !!!! I want also to be able to define any mapping i ll find usefull to create mapping beetween specific query_string and local script file ( php asp) .
Does topstyle support mapping beetween specific local directory and specific http query string ?

i think I hope topstyle support this but the help guide don't explicit speak about this !!
after read many goods comments about topstyle from users or basic reviews about html css editor, If the behaviour of topstyle is what i discover , i ask to myself many questions about if the way i want to use topstyle is the right way ? or if i need to stay with firebug ???


Last thing it is strange that topstyle have in the bottom windows a tab of name Site report and when we select Menu -> view -> site Report that the report information close the Menu ->view -> Edit and open a new window . I ll expect that the information appear in the tab of name site report !!

I like the undo and workspace functionnalities of topstyle to avoid enter again url or directory path !!



regard's

Re: only able to define once ? mapping for domain/ directory

Posted: Wed May 08, 2013 8:21 am
by TopStyle Support
lionelts wrote:does mapping work only for main root site
TopStyle uses mappings to translate a location on your hard drive to a URL on your local web server. When you save a local document, and it is in a directory (or sub-directory) of a mapping, then the TopStyle preview will request the URL associated with the mapping.
lionelts wrote:topstyle in the preview tab is in a mode where we can't define the http url because the edit box containing the url is grey
Correct. The edit box you're referring to is for CSS Preview Files (because you cannot preview a CSS document -- you'll need to pick a HTML document). It is disabled for HTML documents, but it does display the actual URI the TopStyle preview is requesting.
lionelts wrote:I want also to be able to define any mapping i ll find usefull to create mapping beetween specific query_string and local script file. Does topstyle support mapping beetween specific local directory and specific http query string ?
I'm afraid you cannot specify preview mappings per-file.
lionelts wrote:Last thing it is strange that topstyle have in the bottom windows a tab of name Site report and when we select Menu -> view -> site Report that the report information close the Menu ->view -> Edit and open a new window . I ll expect that the information appear in the tab of name site report !!
The Reports tab you're referring to does not display Site Reports -- it displays output for various validators (such as the W3C validators, for example)

Re: only able to define once ? mapping for domain/ directory

Posted: Wed May 08, 2013 1:57 pm
by lionelts
Hi
thank's for the reply

About see rendering CSS , i was thinking topstyle could let us select an html file and apply or try to apply all ( the css or the active one in editor ) css file to a selected html file ( selected in preview ) .
If we open in topstyle " html" ( php ) and and css file; it is because css is link to the "html" page . In CMS the link to css is create dynamicly so topstyle don't know wich css to use by reading the php file ,but it can guess than the open css may contain selector that is use in the open "html" pages preview or php page .


regard's

Re: only able to define once ? mapping for domain/ directory

Posted: Tue Jun 04, 2013 4:31 am
by TopStyle Support
lionelts wrote:i was thinking topstyle could let us select an html file and apply or try to apply all ( the css or the active one in editor ) css file to a selected html file ( selected in preview ) .
This is what Preview Files are doing. When an existing HTML document is selected as the preview file, TopStyle's built-in preview will display it as it would appear when the current style sheet is applied to it.