TopStyle 4 seems slower than earlier versions

Post anything about TopStyle here. NOTE: TopStyle has been discontinued.

Moderator: TopStyle Support

Post Reply
dododi
Rank 0 - Newcomer
Rank 0 - Newcomer
Posts: 6
Joined: Sun Jul 19, 2009 8:05 pm

TopStyle 4 seems slower than earlier versions

Post by dododi » Wed Jul 22, 2009 5:55 pm

I do not know if this is just me, but for some reason TopStyle 4 appears to be much slower to load than earlier versions.

If I open it for the first time it takes quite a while for the various tabs to become active. I get the same delay when I have not used it for a while and return to the open application. The tabs will be inactive for a while. Once it is active it is then fine.

I get an even longer delay when I open windows explorer and select a file that is associated with TopStyle. It takes 10 to 15 seconds to load into topstyle. This does not happen with any other application.

Is there anyway of improving the loading performance of TopStyle 4.


Thanks,

Dododi

User avatar
TopStyle Support
Rank VI - Professional
Rank VI - Professional
Posts: 507
Joined: Sat Jun 13, 2009 12:38 pm
Contact:

Re: TopStyle 4 seems slower than earlier versions

Post by TopStyle Support » Sun Jul 26, 2009 12:58 am

Are you running the latest (4.0.0.63) version? Disabling the HTML toolbar might improve on the launch time.

dododi
Rank 0 - Newcomer
Rank 0 - Newcomer
Posts: 6
Joined: Sun Jul 19, 2009 8:05 pm

Re: TopStyle 4 seems slower than earlier versions

Post by dododi » Mon Jul 27, 2009 8:29 pm

Yes I am using the latest version.

Removing the tool bar has sped up things a bit. I don't use it anyway, so no great loss.


Thanks

bpriddy
Rank 0 - Newcomer
Rank 0 - Newcomer
Posts: 6
Joined: Wed Jun 17, 2009 6:50 pm
Location: Odessa, TX
Contact:

Re: TopStyle 4 seems slower than earlier versions

Post by bpriddy » Wed Dec 09, 2009 11:28 am

I was running version 4.0.0.63 and experienced the same with additional issues. When typing in the editor it would freeze for about 3-4 seconds. Other times - I could type something like: font-weight: bold; and as I typed each character it would show up very slowly like a major lag/delayed response; as if I was faster than the computer. I double checked resources - plenty of RAM free - Processor is fine, etc.. It acted like I was in some type of OpenGL mode as if the editor had to render the text. Even with this latest version it is doing it.

Just typed in:
** ... = denotes a delay
.testing {
font-family: ver - it acted like : v....e....r....d (I think back spaced it and was slow and the Style Inspector would flicker
}

Am I missing a setting some where?
System specs:
WinXP
Quad Core Processor Core i7-860, 2.8GHz, 8MB
4GB DDR3, 1333MHz
512MG Nvidia Quadro FX 580 Dual DP

Thank in advance!

-=Britt
Attachments
TopStylePro40070.jpg
Screen shot
TopStylePro40070.jpg (208.22 KiB) Viewed 11917 times
_________________________________
Britt Priddy Jr.
Web Services Administrator / Developer
City of Odessa, TX
http://www.odessa-tx.gov

User avatar
TopStyle Support
Rank VI - Professional
Rank VI - Professional
Posts: 507
Joined: Sat Jun 13, 2009 12:38 pm
Contact:

Re: TopStyle 4 seems slower than earlier versions

Post by TopStyle Support » Fri Dec 11, 2009 2:20 pm

I cannot seem to reproduce this "freeze".

Please send me
1) A copy of your settings (Options > Export Settings)
2) The exact document you're working on
3) repeatable steps (if possible)

Thanks!

Stefan
support AT topstyle4 DOT com

bpriddy
Rank 0 - Newcomer
Rank 0 - Newcomer
Posts: 6
Joined: Wed Jun 17, 2009 6:50 pm
Location: Odessa, TX
Contact:

Re: TopStyle 4 seems slower than earlier versions

Post by bpriddy » Mon Dec 14, 2009 2:51 pm

Stefan -

Sent via support @ topstyle4 d o t com ...

Thanks!
_________________________________
Britt Priddy Jr.
Web Services Administrator / Developer
City of Odessa, TX
http://www.odessa-tx.gov

frazor
Rank II - Novice
Rank II - Novice
Posts: 24
Joined: Fri Jan 08, 2010 9:49 am

Re: TopStyle 4 seems slower than earlier versions

Post by frazor » Fri Jan 08, 2010 11:17 am

I too am experiencing similar performance problems, but they sound more severe than described - to the point Topstyle becomes unusable. And then if I leave it for a bit it seems to correct itself.
Last edited by frazor on Fri Feb 19, 2010 5:23 am, edited 1 time in total.

bpriddy
Rank 0 - Newcomer
Rank 0 - Newcomer
Posts: 6
Joined: Wed Jun 17, 2009 6:50 pm
Location: Odessa, TX
Contact:

Re: TopStyle 4 seems slower than earlier versions

Post by bpriddy » Fri Jan 08, 2010 3:54 pm

Some advice I received has seemed to resolve my issues.

The #1 thing that made a huge difference was turning off "Firebug-mode"
This feature seems to force the screen to redraw itself on every little thing you do and also seems to buffer up which caused the slow down.

I can see where it can be useful when "tweaking" - but not for normal usage.
_________________________________
Britt Priddy Jr.
Web Services Administrator / Developer
City of Odessa, TX
http://www.odessa-tx.gov

mlkgrant
Rank 0 - Newcomer
Rank 0 - Newcomer
Posts: 2
Joined: Tue Jan 25, 2011 10:13 am

Re: TopStyle 4 seems slower than earlier versions

Post by mlkgrant » Tue Jan 25, 2011 10:32 pm

I'm having the same issue with TopStyle 4 being slower and even freezing. I'm using version 4.0.0.83 which I believe to be the last version. What I'd like to know is: How do you turn off firebug-mode?
bpriddy wrote:Some advice I received has seemed to resolve my issues.

The #1 thing that made a huge difference was turning off "Firebug-mode"
This feature seems to force the screen to redraw itself on every little thing you do and also seems to buffer up which caused the slow down.

I can see where it can be useful when "tweaking" - but not for normal usage.

bpriddy
Rank 0 - Newcomer
Rank 0 - Newcomer
Posts: 6
Joined: Wed Jun 17, 2009 6:50 pm
Location: Odessa, TX
Contact:

Re: TopStyle 4 seems slower than earlier versions

Post by bpriddy » Wed Jan 26, 2011 9:34 am

When you're edit your CSS - do you show the Output window? i.e. to preview the page you're working on or run the Style Checker, etc.
If so - you will see a little bug if pressed/selected it will "Auto-update CSS preview immediately (aka Firebug-mode)"
_________________________________
Britt Priddy Jr.
Web Services Administrator / Developer
City of Odessa, TX
http://www.odessa-tx.gov

mlkgrant
Rank 0 - Newcomer
Rank 0 - Newcomer
Posts: 2
Joined: Tue Jan 25, 2011 10:13 am

Re: TopStyle 4 seems slower than earlier versions

Post by mlkgrant » Wed Jan 26, 2011 8:27 pm

I just exited out of the (firebug-mode)

thank you bpriddy...

Post Reply