Content-Script-Type

Discussion about HTML and XHTML related issues.
Post Reply
ReneK
Rank II - Novice
Rank II - Novice
Posts: 31
Joined: Sun Jun 16, 2013 10:27 am

Content-Script-Type

Post by ReneK » Sun Jun 23, 2013 5:05 am

Hi,

I just used the W3C Validator on a HTML5 document and got an error:
Bad value Content-Script-Type for attribute http-equiv on element meta.
<meta content="text/javascript" http-equiv="Content-Script-Type" />
This slipped through CSE (12.0200). Maybe it is possible to add a check to CSE for a future release.

Rene

User avatar
Albert Wiersch
Site Admin
Site Admin
Posts: 3407
Joined: Sat Dec 11, 2004 9:23 am
Location: Near Dallas, TX
Contact:

Re: Content-Script-Type

Post by Albert Wiersch » Sun Jun 23, 2013 8:28 am

Hello Rene,

Yes, I plan on adding more checks for "meta" attribute values in the next major release.

If you have the pro or enterprise edition, then you can write custom user functions to check to make sure that attributes have certain values or that they don't have other values. This link (with some examples) may help you get started if you want to do so:
http://www.htmlvalidator.com/htmlval/v1 ... eid_id.htm

If you'd like more information on this, then please let me know.
Image
Albert Wiersch

ReneK
Rank II - Novice
Rank II - Novice
Posts: 31
Joined: Sun Jun 16, 2013 10:27 am

Re: Content-Script-Type

Post by ReneK » Sun Jun 23, 2013 9:42 am

Hello Albert,

this sounds great, I wasn't really aware of that! So I opened the configuration editor, went to the "Programs" tab and checked the "Functions" radio button. There are a lot of functions visible in "Program Editor" now, but I'm unable to add soemthing new, though it's possible to delete text.

I'm quite sure that I'm missing something obvious, but what could that be?

Thanks,
Rene

User avatar
Albert Wiersch
Site Admin
Site Admin
Posts: 3407
Joined: Sat Dec 11, 2004 9:23 am
Location: Near Dallas, TX
Contact:

Re: Content-Script-Type

Post by Albert Wiersch » Sun Jun 23, 2013 2:27 pm

Hi Rene,

I recommend that you create a text file (with a *.cfg extension) with the custom functions, then specify the file in Options->Validator Engine Options->Options and the Validator Engine->Config File page as a 'user functions' file.

More information is here:
http://www.htmlvalidator.com/htmlval/v1 ... index.html

You do not have to use (and should typically not use) the Configuration Editor.
Image
Albert Wiersch

ReneK
Rank II - Novice
Rank II - Novice
Posts: 31
Joined: Sun Jun 16, 2013 10:27 am

Re: Content-Script-Type

Post by ReneK » Sun Jun 23, 2013 4:23 pm

Hello Albert,

that works perfect! Wow, I didn't expect it being that easy. Thank you very much!

There seems to be a small problem, however: After changing the *.cfg file, the changes need to loaded by CSE. I thought about hitting the "Reload Config" button on the "Config File "page (I got a success message afterwards). Then, when re-validating the document, I got: "Access violation at address 052EB6AA in module 'csevalidatorV120.dll'. Read of address 0000572F."

To reproduce the problem, simply click the "Reload Config" button and re-validate. You don't even have to change something. The solution to this is closing and re-opening CSE.

Rene

User avatar
Albert Wiersch
Site Admin
Site Admin
Posts: 3407
Joined: Sat Dec 11, 2004 9:23 am
Location: Near Dallas, TX
Contact:

Re: Content-Script-Type

Post by Albert Wiersch » Sun Jun 23, 2013 8:52 pm

Hi Rene,

Thanks for the bug report. I was able to reproduce it and will look into it soon.

I'm glad it otherwise works "perfectly" and you're very welcome. :D

UPDATE: The access violation bug has been fixed for future releases (v12.0210+).
Image
Albert Wiersch

Post Reply