Page 1 of 1

Duplicate Page Titles/Meta Descriptions Report

Posted: Thu Jan 26, 2012 1:09 pm
by kennedyrt
I have a situation where the same web page is called with different parameters. For example, the following URL is called with multiple parameters:

http://community.foo.com/volunteercouncil.cfm?gcc=bs&news=council
http://community.foo.com/volunteercouncil.cfm?gcc=ef&news=council
http://community.foo.com/volunteercouncil.cfm?gcc=gm&news=council
http://community.foo.com/volunteercouncil.cfm?gcc=volunteer&news=council

When CSE HTML Validator Pro (v11.0032) is run against the web site, the above pages appear in both the Duplicate Page Titles Report and the Duplicate Meta Descriptions Report. I consider their inclusion in these reports to be a false positive.

At a minimum, users should have the option of preventing URLs like those above from appearing in the Duplicate Page Titles Report and the Duplicate Meta Descriptions Report.

Re: Duplicate Page Titles/Meta Descriptions Report

Posted: Thu Jan 26, 2012 3:31 pm
by Albert Wiersch
Hello,

The issue I see with this is that sometimes one may want to check the page titles and meta tags of each of those pages because the parameters could potentially generate completely different content, but other times one won't.

In v12, I may be able to come up with a way of dealing with this issue, but I'm not sure of the best way yet. I suppose the simplest way would be to just chop off the query string on every URL when comparing the page titles and meta tags so if the page titles or meta tags are the same for the same URL (disregarding query strings), then it wouldn't generate a 'false positive'. Perhaps something like an 'Ignore query string' option for these reports?

Re: Duplicate Page Titles/Meta Descriptions Report

Posted: Thu Jan 26, 2012 3:34 pm
by kennedyrt
The 'Ignore query string' option would work for me.

Re: Duplicate Page Titles/Meta Descriptions Report

Posted: Thu Jan 26, 2012 4:40 pm
by Albert Wiersch
kennedyrt wrote:The 'Ignore query string' option would work for me.
Thanks. I'll visit this issue for v12... I'm working on v11.01 now as the last "v11.0" release then will start work on v12.